Welkom op de Rodenbachwijk!


Leuk dat je de tijd neemt met “ons” kennis te maken!     “Ons” dat zijn de mensen die samenwerken in het “Rodenbachwijkcomité”.

Buurthuis ’t Schuurtje is dé ontmoetingsplaats voor bewoners en sympathisanten van onze wijk, waar het eerste huis in 1948 uit de grond rees.

Het wijkcomité doet er alles aan om van de wijk een omgeving te maken waar het leuk wonen is. Het organiseren van ontmoetingskansen voor de inwoners (nieuwjaarsreceptie, seniorenfeest, wijkfeest, mosselsouper, sinterklaasfeest,…) is één van onze pijlers.  De verkeersveiligheid binnen de wijk bevorderen door pijnpunten, oplossingen en voorstellen te formuleren bij Stad Roeselare is een tweede pijler. Streven naar een propere wijk en oplossingen vinden om dit te realiseren staat eveneens heel hoog op ons prioriteitenlijstje. Op zoek gaan naar integratie-kansen voor nieuwe bewoners vinden wij heel belangrijk. Door een actieve website en Facebookpagina willen wij het contact met ons en tussen buurtbewoners onderling aanmoedigen en versterken. Een zestal keer per jaar vind je ons wijkkrantje in de bus.

Wij nodigen jou uit om voorstellen, ideeën, reacties op gebeurtenissen of activiteiten langs deze weg met ons te delen.  Voel jij je geroepen om samen met ons na te denken hoe we onze buurt kunnen versterken en verbinden ?  Laat het ons weten en we nodigen je graag uit voor een persoonlijke kennismaking. Hoe diverser ons team, hoe beter we aan de noden, wensen van jou als wijkbewoner kunnen tegemoet komen.

Verenigingen en organisaties van binnen en buiten de wijk kunnen in ’t Schuurtje hun activiteiten laten doorgaan.  Zoek je een locatie voor een verjaardagsfeestje, communiefeest, babyborrel of andere speciale gelegenheid ? ’t Schuurtje kan de ideale oplossing zijn. Check vooraf of de datum die je wenst vrij is op onze kalender.

Tot binnenkort bij een toevallige ontmoeting, op een activiteit of voor een goed gesprek.

in naam van de hele ploeg

Sandra Billiet, voorzitter wijkcomité

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.